"FORBS" SASTAVIO RANG-LISTU NAJBOLJE PLAĆENIH FUDBALERA SVETA-PRVI RONALDO

ML

Na drugom mestu, što se moglo pretpostaviti, jeste Lionel Mesi a treći Nejmar
(ilustracija, Kristijano Ronaldo, foto By Fars Media Corporation, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=137843186)

Svet je već dosta dugo navikao da je najbolji fudbaler sveta Kristiano (Cristiano) Ronaldo. Od nedavno on je pomerio granice i izvan fudbalskog igrališta. Poznati magazin Forbs (Forbes), sastavio je rang-listu od deset najbolje plaćenih fudbalera u poslednjoj godini dana. Primanja Ronalda, koji sada igra u saudijsko-arabijskom klub an-Nasr, najveća su i zaista impozantna - on je za poslednjih godinu dana zaradio neverovatnih 285 miliona dolara! Na drugom mestu, što se moglo, takođe, pretpostaviti, jeste Lionel Mesi (Messi) koji je inkasirao nešto manje od polovine tj 135 miliona dolara.

Ronaldo je, inače, po šesti put prvi na rang-listi najbolje plaćenih fudbalera. Na njegovom primeru se najbolje vidi kako su brzo rasla primanja vrhunskih fudbalera. On je, na primer, 2014. zaradio "samo" oko četvrtine sadašnjeg iznosa - tj 73 miliona dolara.

(To bi verovatno, bila najveća zarada nekog sportista uopšte da nije boksera Flojda Mejvedara (Floyd Mayweather) koji je 2015. zaradio monumentalnih 300 miliona dolara)

Forbs prati zarade i u drugim sportovima. U boksu u tom pogledu dominira Flojd Mejveder (Floyd Maywether) koji je 2015. zaradio čak 300 miliona dolara.

Ta fantastična zarada Ronalda od 285 miliona dolara u prošloj godini deli se na dva izvora. Za igru u an-Nasru dobio je 220 miliona dolara, a ostatak od 60 miliona je došao iz komercijalnih akivnosti, pre svega reklama.

Rang-lista najbolje plaćenih fudbalera 2024.

1. Cristiano Ronaldo 285 miliona dolara

2. Lionel Messi 135 miliona dolara

3. Neymar 110 miliona dolara

4. Karim Benzema 104 miliona dolara

5. Kylian Mbappé 90 miliona dolara

6. Erling Haaland 60 milionů dolara

7. Vinícius Júnior 55 miliona dolara

8. Mohamed Salah 53 miliona dolara

9. Sadio Mané 52 miliona dolara

10. Kevin De Bruyne 39 miliona dolara

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...