ĐOKOVIĆ U ŠANGAJU IMA NOVI CILJ: STOTU POBEDU NA TURNIRIMA MASTERS KATEGORIJE

ML

„To je najveći turnir u Kini i jedan od najlepših na svetu. Poslednji put sam tamo igrao pre pet godina“, kaže Novak Đoković, četvorostruki pobednik ovog turnira
(ilustracija, Najbolji sportista svih vremena pojavio se na ulici u Šangaju i pred objektivima u nesvakidašnjem “retro” stajlingu koji podseća na 90-e godine. Naravno - na ideju i u svrhu promocije svog sponzora, kompanije “Lakost”. Trenerka u ovako jakoj boji svakako ne može ostati neprimećena, izvor https://tenisuzivo.com/fluorescentni-novak)

"Odavno mu već nije najvažnije mesto koje trenutno zauzima na rang-listi najboljih tenisera - Novak Đoković sada bira ciljeve sa, za njega karakterističnom preciznošću i pažljivošću, a svoju snagu usmerava na najviše uspone", piše jedan od najposećenijih čeških sajtova Seznam.CZ. Među takve, prema ovom sajtu, svakako spada masters turnir u Šangaju koji je juče tamo počeo. Ako bi pobedio na tom turniru postigao bi još jedan cilj - osvojio bi 100-ti turnir iz masters serije (zanimljivo je da se to ne ističe u medijima iz Srbije, iz koje Đoković potiče).

"Davno mu već nije do mesta na rang-listi. Teniska legenda Novak Đoković svoje ciljeve bira s preciznošću i brižljivošću kararkterističnim za njega. Snage usredsređuje isključivo na najveće ciljeve. Na Olimpijskim igrama u Parizu ispunio je jedan od svojih poslednjih ciljeva, koje dotad još nije -  kada je posle fenomenalne finalne borbe sa Alkarazom stavio sebi oko vrata toliko željenu olimpijsku zlatnu medalju.

Svoj drugi veliki cilj - osvojiti 25-u grand-slem titulu - nije još ispunio, pošto je u Flešing Medousu (Flusching Meadows) ispao u trećem kolu od Australijanca Popirinova (Popyrin).

Sledeći izazov jeste masters turnir u Šangaju.

"Mnogo sam želeo da igram tamo. To je najveći turnir u Kini i jedan od najlepših na svetu. Poslednji put sam tamo igrao pre pet godina. Od tad se mnogo šta dogodilo. Radujem se veoma tamošnjim navijačima, oni mi uvek daju gomilu energije i podrške", kaže četvorostruki pobednik ovog turnira.

Istovremeno, s pobedom na ovom turniru, Novak bi se "odlepio" od Rodžera (Roger) Federera kada se radi o turnirima s tvrdom podlogom na kojima je slavni Švajcarac osvojio podjednako titula - 71.

"Srećan sam što sam ovde. To je neverovatno dobar turnir, stadion je jedan od najlepših na svetu. Tamo sam doživeo mnogo uspeha. Verujem da će mi ta iskustva pomoći i ove godine", izjavio je srpski sportski velikan koji će se u prvom kolu na ovom turniru susresti sa Amerikancem Mičelsenom (Michelsen).

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...