RONALDO DOSAD POSTIGAO 900 GOLOVA, CILJA NA HILJADU

ML

Već je ostvario svetski golgeterski rekord u profesionalnom fudbalu
(ilustracija, Kristijano Ronaldo, autor: Student News Agency, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=137935111)

Priznao je nedavno u jednom intervjuu da se ponekad smeje kada sluša kritičare svoje igre i da neki smatraju da je preterano uobražen. No, sada može da im se javno „smeje i u brk“, kako se to lepo kaže. Fenomenalni portugalski fudbaler Kristiano (Cristiano) Ronaldo pre neki dan postigao je na utakmici protiv reprezentacije Hrvatske svoj 900-ti gol u profesionalnoj karijeri i doprineo pobedi reprezentacije Portugala nad Hrvatskom u Ligi naroda od 2:1.

To je svetski rekord u profesionalnom fudbalu. Dosad je rekorder bio Josef Bican, češko-austrijski fudbaler (1913-2001) sa 821 golom. No, kako Ronaldo kaže, 900 mu je malo, hoće da to bude okruglih 1.000! Kako tvrdi, biće i to, samo da ga zdravlje i dalje služi.

Od tih 900 - 450 je postigao u Realu, 145 u Mančester Junajtedu, 131 za portugalsku reprezentaciju, 101 za Juventus, 68 za An-Nasr i pet za Sporting. Idemo dalje, kaže on na kraju, siguran da će stići do svog cilja.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...