SAUDIJCI NUDE MILIJARDU EVRA ZA PRELAZAK FUDBALERA VINICIUSA JUNIORA

ML

Taj novac treba da obezbedi investiciona grupa Saudijsko-arabijski javni investicioni fond (PiF) koja se angažuje u klubovima
(ilustracija, Vinicius Junior, zvezda Rela, treba da pređe u saudijski klub Al-Ahli za rekordnu sumu novca, foto arabnews.com/node/2441806/sport)

Predstavnici saudijskog fudbala nude zvezdi "Real Madrida", Brazilcu Viniciusu Džunioru (Junior), inače, kandidatu za "Zlatnu loptu" ove godine, neverovatnu sumu od milijardu evra za prelazak i petogodišnji ugovor sa klubom  u Al-Ahli. Kako saznaje AFP, ugovor će se najverovatnije veoma skoro potpisati. Tako bi dosadašnje krilo „Reala“

imalo čak 13 puta veća primanja nego što ih ima sada u Španiji. A to je verovatno i najveća suma koja je u istoriji fudbala isplaćena za potpis ugovora nekom od fudbalera.

Taj novac treba da obezbedi investiciona grupa Saudijsko-arabijski javni investicioni fond (PiF) koja se angažuje u klubovima Al Hilal, Al-Ittihad, Al Nasr i Al-Ahli. To je najveća suma koju bi dobio neki igrač u istoriji sporta uopšte. Posle isteka ugovora Vinicius bi bio slobodan igrač i mogao da se vrati u Evropu. Saudijci Viniciusu nude i mogućnost da  ostane u saudijskom fudbalu u ulozi ambasadora za Svetsko prvenstvo koje u ovoj zemlji treba da se održi 2034. godine.

No, prelaskom na Istok, neće se obogatiti samo Vinicius. "Real" se osigurao da njegove usluge može koristiti sve do 2027 godine. Ukoliko bi istupio od ugovora morao bi da isplati upravo milijardu evra. To verovatno znači da bi Vinicisu morao da podeli ovu sumu sa "Realom". 

PS. Ovaj momak zaista dosta obećava ali ima bar nekoliko fudbalera koji više doprinose svojim klubovima, a plaćeni su znatno manje. No, pitanje je ko bi i mogao u Evropi da plati toliko za igrača od koga ima bar jedno tuce boljih...


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...