FUDBALSKI FENOMEN RONALDO - NAJBOLJI EVROPSKI IGRAČ STOLEĆA

ML

Ronaldo, koji je pet puta osvajao svetski trofej najboljeg igrača godine, šesti put učestvuje na evropskom fudbalskom prvenstvu
( Kristijano Ronaldo, portugalski reprezentativac, fudbaler stoleća, foto Hossein Zohrevand)

Portugalski fudbaler Kristijano (Cristiano) Ronaldo ponosi se time što ga ovih dana čeka šesto učešće na Evropskom prvenstvu. Ovaj igrač, koji, uskoro treba da napuni 40 godina, rekorder je upravo po broju učešća u ovim prvenstvima (naredno koje počinje sutra održaće se u Nemačkoj-prim ML), a nedavno je proglašen i za najboljeg evropskog igrača ovog stoleća. Čak pet puta je osvajao svetski trofej najboljeg igrača godine.

Portugalce danas čeka poslednja pripremna utakmica u Aveiru uoči Evro-šampionata. Turnir počinju sedam dana kasnije u Lajpcigu protiv Češke, zatim u grupi F Turska, a na kraju novajlija na velikim turnirima Gruzija.

"Čvrsto verujem da će ova ekipa doneti mnogo radosti portugalskim navijačima na ovom evropskom šampionatu. Ova generacija igrača najbolja je od svih dosadašnjih", izjavio je on u susret ovom velikom sportskom događaju.

"Sam talenat nije dovoljan za trijumf. Moramo svi da igramo najbolje što možemo", upozorio je on pred početak Evra 2024

"Pre osam godina (na Evropskom prvenstvu) postigli smo istorijski uspeh ali smo ostali nogama čvrsto na zemlji", ističe Ronaldo, nekadašnji igrač Sporting Lisabona, Mančester junajteda, Real Madrida i Juventusa iz Torina.

Ronaldo se prvi put na kontinentalnom šampionatu predstavio 2004. godine. Portugalci su tada kao zemlja-domaćin izgubili neočekivano od iznenađenja šampionata - Grka. Najveći uspeh dosad s reprezentacijom Ronaldo je postigao na ME 2016, kada su u finalu šampionata pobedili Francusku.

Ovaj fudbaler, koji sada nastupa za saudijsko-arapski klub an-Nasru, drži rekorde u broju odigranih utakmica na evropskim prvenstvima (25) i postignutih golova (14).

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...